: 14 + 5 =

Περιοχή

Τρίκορφο Μεσσηνίας

Μεσσηνία! Ευλογημένη γη!

Στην Μεσσηνία σε ένα ημιορεινό χωριό το Τρίκορφο, παράγεται η ελιά Καλαμών και το ελαιόλαδο. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων. Το μικτό έδαφός του, πετρώδες αλλά και γόνιμο και οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ήπιος χειμώνας αλλά και ηλιόλουστο μακρύ καλοκαίρι, ευνοούν στο μέγιστο βαθμό την παραγωγή της ελιάς αλλά και του ελαιολάδου.

Οι παραγωγοί της περιοχής γνωρίζουν αυτά τα δύο είδη και τον τρόπο παραγωγής τους πολύ καλά, λόγω της πείρας των προγόνων τους που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά. Η παραγωγή της ελιάς και του ελαιολάδου σε αυτήν την περιοχή εντοπίζεται στα βάθη των αιώνων και η γνώση έρχεται μαζί με την πείρα για το άριστο αποτέλεσμα της ποιότητας του προϊόντος. Φτάνει ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο Τρίκορφο Μεσσηνίας παράγεται το ήμισυ της συνολικά παραγόμενης ποσότητας των ελιών Καλαμών στο Νομό Μεσσηνίας.

Η παραγωγή της χονδροελιάς και του ελαιολάδου είναι το βασικό εισόδημα για τους κατοίκους της περιοχής και γι’ αυτό οι ελαιώνες επεκτείνονται σταδιακά στο πέρασμα των χρόνων. Οι γυναίκες του χωριού, κρατάνε πάντα την ποσότητα που χρειάζονται για το σπίτι τους και με φροντίδα και αγάπη φτιάχνουν διάφορα τοπικά εδέσματα από την ελιά Καλαμών και το ελαιόλαδο.

Το Τρίκορφο Μεσσηνίας είναι πλέον συνώνυμο με την χονδροελιά!

Δέσμευσή μας η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.

Η εταιρεία μας

Στόχος της εταιρείας ΑΦΟΙ ΔΑΜΟΥΡΑ Ο.Ε. είναι να παρέχει την καλύτερη ποιότητα στους πελάτες και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους που συνεχώς αλλάζουν.

Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, οι Ελιές Καλαμών και η Πάστα Ελιάς είναι τα βασικά προϊόντα μας, τα οποία συσκευάζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Πιστοποιήσεις